Bahan
- 1 ekor ikan siakap (aku guna ikan mackerel)
- 3 sudu besar cili kering kisar
- 2 buah keras-kisar
- 6 biji bawang merahkisar
- 2 ulas bawang putih-kisar
- 1 serai-kisarsedikit lengkuas-kisar
- 3 daun limau purut-hiris
- 3 sudu makan minyak bawang putih(cara2 kat bawah)
- 1 sudu penuh garam1 sudu penuh gulafoil untuk minyak bawang putih-ambil
- 6 ulas bawang putih, tumbuk ngan kulit2nya buang panaskan
- 1/2 cawan minyak, tumis bawang putih tadi hingga garing.
Cara-cara
- ikan dibersihkan,
- kelar2
- campurkan semua bahan kisar bersama garam dan gula.
- letak ikan atas foil, gaul ngan campuran bahan kisar tadi.
- tuang minyak bawang putih n tabur daun limau.
- tutup foil n bakar hingga masak.
No comments:
Post a Comment