Friday, July 10, 2009

Tomyam Ikan


Bahan-bahan

  • ikan kerapu/ikan merah-yg segar ye,amik isinya je dan potong2 dlm 2-3 inci

  • lengkuas-hiris nipis-nipis*

  • serai-belah 4 atau ketuk*

  • tomyam paste-ana gna yg dlm botol tu*

  • daun limau purut*

  • tomato n sayur-ikut selera nk buh syur apa

  • jus lemon@asam limau

  • garam,gula,pak aji(jika suka)

Cara-cara



  • satukan semua bahan2 yg bertanda * dlm periuk bersama dgn air dan msak smpai mendidih,kmudian msukkan isi ikan dan sayur,perasakan ikut selera.

  • Siap utk dihidang.(jgn msak terlalu lama krna isi ikan ni skejap je dah msk,klu msk lama nti isi ikan akan relai/hancur. Selamat Mencubaaa..

No comments:

Post a Comment